Tidningen Shoo

 • Shoo 2023
  Vi är från Botkyrka. Det här är vår egen bild av vårt hem. Därför är årets tema för Shoo “hemma”. Tidningen är full av känsloväckande artiklar om det vi brinner för. Allt från intervjuer med intressanta personer, till krönikor om de ämnen som är allra viktigast för oss unga i dag. Vi pratar om tunga ämnen: gatuvåld, psykisk ohälsa, klimathotet och hur det angår oss unga. Men också: fotoreportage från våra egna ögon, dikter och noveller om kärlek och inte minst extremt roliga quiz.

 • Shoo 2022
  I Shoo 2022 berättar unga botkyrkabor i åldrarna 15-18 om sig själva och om samhället från deras horisont. Hur känns det att ha beslutsångest? Varför finns det inte fler TV-serier som det går att känna igen sig i? Och hur kan unga påverka politiken? Det är bara några av de frågor som behandlas i tidningen, varvade med quiz, illustrationer, modereportage och intervjuer med kändisar som rapparen Felipe ("Fille") Leiva Wenger och poeten Iman Talabani.

 • Shoo 2021
  Temat för 2021 års upplaga av Shoo är "Hållbarhet". Tidningen innehåller texter som lyfter hållbart mående, både psykiskt och fysiskt men även social hållbarhet med utbildning, framtidsutsikter och vägen från ung till att bli vuxen. Men också texter kring klimat och miljö.

 • Shoo 2020
  Shoo fyller 20 år och dess innehåll fokuserar på temat "Rätten till staden" och aktuella händelser i Botkyrka, Sverige och världen. Läs artiklar om Black Lives Matter, hur unga har det under pandemin och debattartiklar om rätten till bostad osv

Luis Lineo

Luis Lineo

Verksamhetsutvecklare
luis@fanzingo.se